Rolgordijnen op maat: de voordelen op een rij

Wil je je woonkamer een nieuwe look geven of ben je verhuisd en bezig je nieuwe huis in te richten? Nieuwe raamdecoratie maakt een belangrijk onderdeel uit van de inrichting van je woonkamer en de rest van je huis. Je kunt kiezen uit allerlei mogelijkheden waar het gaat om raambekleding, maar rolgordijnen op maat bieden veel voordelen. Je kunt ze gebruiken om je slaapkamer te verduisteren, om de zon en warmte tegen te houden of om je privacy te waarborgen. Voor elke ruimte in je huis is een rolgordijn en wanneer je ze op maat laat maken kun je kiezen uit een grote hoeveelheid kleuren, materialen en manieren van bedienen

Rolgordijnen: spelen met licht

Transparante rolgordijnen houden felle zon tegen en filteren het licht, maar laten nog veel licht door. Semi-transparante zorgen voor een sterkere filtering van het licht en geven meer privacy dan de transparante rolgordijnen. Verduisterende rolgordijnen op maat zijn ideaal voor de slaapkamer en verbeteren je nachtrust door het licht tegen te houden. Ook voor een kinderkamer kunnen verduisterende rolgordijnen op maat een goede oplossing zijn. Kinderen gaan vaak slapen op een tijdstip dat het nog licht is, met verduisterende rolgordijnen vallen ze sneller in slaap. Er is dus voor elke situatie een passend rolgordijn.

Rolgordijnen op maat voor vochtige ruimtes

Ook voor vochtige ruimtes, denk aan de badkamer, maar ook aan je garage of een werkruimte, zijn er geschikte rolgordijnen op maat. Veel rolgordijnen zijn gemaakt van polyester of van een stof waarin polyester verwerkt is. Deze rolgordijnen kunnen heel goed tegen vocht, al is het beter ze niet in direct contact met water te laten komen. Polyester is ook nog eens heel goed bestand tegen zonlicht en verkleurt niet. Ook zorgt polyester er voor dat het materiaal niet kreukt en de vorm van het rolgordijn op maat goed behouden blijft.

Zonwerende rolgordijnen op maat

Wil je rolgordijnen op maat die speciaal gemaakt zijn om zonlicht tegen te houden? Kies dan voor rolgordijnen met de speciale zonwerende coating die helpen zonlicht tegen te houden. Ze beschermen je tegen uv-licht en houden je kamer in de zomer koeler. Zonwerende rolgordijnen op maat zijn een ideale oplossing voor kamers die in de directe zon liggen. Net als alle andere rolgordijnen zijn ze in allerlei kleuren en dessins verkrijgbaar.